Nederlands verzet: Oranje zal Overwinnen!

Verzet je!

10+
1 - 5
60 - 90 min
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2021
2019

Het is begin 1943.

De bezetter wordt steeds gevaarlijker en behandelt de Nederlandse bevolking steeds slechter. Vele huiszoekingen en gevaar op straat zorgen ervoor dat je vrijheid steeds verder ingeperkt wordt. Familie, vrienden en kennissen worden naar Duitsland gebracht. Hun lot is onduidelijk, maar je hebt vermoedens dat het voor hun slecht afloopt.

Je bent het zat! Het besluit tot verzet tegen de bezetter is gemaakt. Hier ga jij iets tegen doen, maar wel op een geweldloze manier. Je accepteert dat verzet plegen je dood kan betekenen, maar hier moet iets aan gebeuren. Het is duidelijk dat je dit niet alleen kunt. Je hebt daarom een aantal mensen gevonden die er net zo over denken als jij. Samen vormen jullie een verzetsgroep die helpt bij de bevrijding van Nederland.

Doel van het spel

In Nederlands verzet: Oranje zal overwinnen! kruip je in de huid van een echte verzetsstrijder. Samen met je medespelers probeer je de opdrachten te voltooien in dit coöperatieve pick-up and deliver spel. Je speelt spannende scenario’s, waarin de geweldloze activiteiten van het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog goed naar voren komen. Alleen als je goed samen werkt kun je de bezetter te slim af zijn en de verschillende gevaren ontwijken.

De keuzes die je als speler maakt zijn enigszins vergelijkbaar met wat de mensen toen echt deden, waardoor de geschiedenis tot leven komt. De 10 karakters uit het spel zijn geïnspireerd op echte mensen, waaronder de oma van de spelontwerper. Het spel behoort tot de finalisten van de Zenobia Award, een award voor historische bordspellen.

Bekijk de Gamefound pagina voor meer informatie.

Vind een winkel