Piggy Piggy

7+
2 - 6
15 - 20 min
Geen

Het spel Piggy Piggy is een snel en spannend kaartspel voor het hele gezin. Spelers zijn om de beurt aan zet en spelen voedselkaarten uit hun hand om varkens te stelen en de meeste punten te scoren.

Elke speler begint met 5 kaarten, die kunnen bestaan uit voedselkaarten van vijf verschillende kleuren (roze, geel, blauw, rood of zwart) en geitenkaarten.

Tijdens hun beurt speelt een speler alle kaarten die ze hebben van één type voedsel door deze in een stapel te plaatsen. Als hun stapel het meeste voedsel bevat, verdienen ze het varken van dezelfde kleur — of kunnen ze het van een andere speler stelen! Spelers kunnen ook geitenkaarten spelen om een voedselkaart van de stapel van een tegenstander te verwijderen, waardoor de tegenstander mogelijk zijn varken moet afstaan!

Wanneer een speler aan het einde van zijn beurt kaarten opnieuw trekt, scoort hij een punt voor elke getrokken kaart die overeenkomt met de kleur van zijn varken, als hij varkens heeft. De speler die als eerste 8 punten scoort, wint!

Vind een winkel