Port Royal Big Box

8+
1 - 5
20 min.
2022 Utrecht
2022 Gent
Hele gezin
Strategisch spel
Kaartspel

Yarrrr!! Met de wind in de zeilen op zoek naar een vette buit. Wie niet waagt, wie niet wint!

Port Royal is terug in een prachtige Big Box-versie.

In dit spel draai je kaarten van een stapel om, op zoek naar handelsschepen. Hoe groter het schip, des te groter de schat aan boord. Maar draai een tweede schip van dezelfde kleur om en je bent af. Het goud dat je bij een succesvolle ontdekkingstocht in handen krijgt, gebruik je om nieuwe karakters te ronselen. Matrozen helpen je om ongewenste schepen te verjagen. Kolonisten helpen met expedities voor overwinningspunten. Speciale karakters zoals jonkvrouwen of gouverneurs geven tal van andere voordelen.

Deze Big Box-versie bevat het basisspel en de uitbreiding “Nog één Functie Erbij Dan”. Daarnaast zijn twee uitbreidingen aanwezig die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen, namelijk “Hijs de Zeilen” en “Het Avontuur Begint”. Dankzij de uitbreidingen kan Port Royal nu zowel tegen elkaar als coöperatief of solo worden gespeeld. Verder is deze versie van Port Royal voorzien van prachtig nieuw artwork. Ideaal voor fans van het originele Port Royal of iedereen die deze moderne klassieker voor het eerst wil proberen!

Helaas is in de spelregels van eerdere versies van Port Royal Big Box de verkeerde expeditiekaart op de plek voor een spel met 5 spelers terechtgekomen. De kaarten zelf kloppen in deze eerdere edities verder wel. De correcte expeditiekaart voor 5 spelers bevat een anker, een kruis en een hut. In latere printruns staat deze kaart wel correct vermeld.

Vind een winkel