Poule Poule

8+
21+
20 min.
2023 Utrecht
Strategisch spel
Kaartspel

Kies eerst een speler als regisseur, de “Poule-poule Master” (PPM). De PPM daait een-voor-een de kaarten open in het midden van de tafel. Eenmaal geplaatst, vormen deze kaarten de Film. Ondertussen moeten de andere spelers alleen de eieren tellen! In het eerste spel bestaat het deck uit: 15 eieren, 10 kippen en 10 vossen.

Je telde 5 eieren? Sla op de tafel en roep Poule-Poule!

De speler die als eerste op de Film slaat als deze ten minste 5 eieren bevat, verdient 1 punt. Elk deel van een gekleurd ei vertegenwoordigt een punt. Een volgende ronde kan beginnen! De eerste speler die 3 punten verdient – degene die als eerste een compleet gekleurd ei heeft – wint het spel.

Een speler is het hier niet mee eens? Vraag om een slow motion!

Als een speler op de Film slaat, kunnen de andere spelers ermee instemmen, en op de spelers hand slaan, of niet slaan, als ze het er niet mee eens zijn. Alleen als ten minste een speler niet slaat, bekijken we de Film in slow motion. De PPM draait de Filmstapel om – zonder de volgorde te veranderen – en speelt daarna de Film opnieuw af, kaart-voor-kaart, te beginnen met de bovenste kaart (die als eerste gespeeld werd), maar ditmaal in slow motion …
Alle spelers die het niet eens zijn met de speler die als eerste sloeg: – verdienen 1 punt als ze gelijk hebben (na de slow motion blijken er minder dan 5 beschikbare Eieren te zijn), of – verliezen 1 punt als ze het fout hebben (er waren minimaal 5 Eieren beschikbaar).

Vind een winkel