Qwixx

8+
2 - 5
15 min.
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2021
2019
Friend groups Whole family
Strategy game
Dice game

Snel, simpel en spannend!

Je hoeft bij Qwixx niet op je beurt te wachten, want iedereen kan de worp benutten die de actieve speler dobbelt! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de QWIXX-koorts!

Elke speler probeert op zijn scoreblad zoveel mogelijk getallen in de vier kleuren aan te kruisen. Je krijgt meer punten naarmate je meer kruisjes in een kleur hebt ingevuld. Heb je aan het einde de meeste punten heeft verzameld? Dan win je het spel.

Tijdens het spel moeten de getallen in elk van de vier kleuren altijd van links naar rechts aangekruist worden. Het is toegestaan één of meer getallen over te slaan, je hoeft niet helemaal links te beginnen. Maar heb je getallen overgeslagen? Dan mag je die later niet alsnog aankruisen.

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2014

Qwixx is één van de winnaars van De Nederlandse Spellenprijs 2014, in de categorie Familie. Kijk hier voor een overzicht van alle prijzen en winnende spellen van dit jaar.
In 2013 was Qwixx een van de genomineerden voor Speelgoed van het Jaar.

Kijk voor een uitgebreide review op Spellenwijs.nl en lees de tips waarmee je je vrienden keer op keer verslaat!

Vind een winkel