Renature

7+
2 - 4
45 - 60 min
2023 Utrecht
2021
Strategisch spel
Bordspel

In een vervuilde vallei proberen de spelers om met behulp van verschillende dieren de natuur in haar oorspronkelijke glorie te herstellen.

In het stroomgebied van een beek leg je domino’s met dieren, en scoor je punten door de aangrenzende gebieden te beplanten. Maar wat is het beste moment om te planten en welke plant? En wat zijn de beste plekken om te planten? Wie kan met inzicht en een beetje geluk Renature winnen? Met simpele regels komt een veelvoud van spannende beslissingen en tactische mogelijkheden.

Spelverloop

Je gebruikt prachtige dominostenen met dieren om tuinen aan te leggen en zo gebieden in bezit te krijgen.

Elke speler krijgt een bord met grote stukken hout in de vorm van graszoden, struiken, dennen en eiken. Deze planten gebruik je om de meerderheid te krijgen in een tuin en zijn verkrijgbaar in een neutrale kleur en in de eigen spelerskleur. Bovendien krijgt elke speler een stapel dominostenen met elk twee van de tien dierenmotieven.

Als je aan de beurt bent, plaats je een van de drie dominostenen uit je hand op twee beekvelden van het speelbord. Natuurlijk moet de dominosteen aangrenzend zijn aan een andere dominosteen die hetzelfde dier toont. Als de geplaatste dominosteen grenst aan een vrije ruimte van een bruin gebied, mag je zelf beslissen of je een pluk gras of een van je andere planten op die ruimte plaatst.

Graszoden hebben een waarde van 1, struiken van 2, dennen van 3 en eiken van 4. Na het plaatsen van de plant scoor je punten voor de plant en voor elk plant die zich al in dit gebied bevindt en eenzelfde of lagere waarde heeft.

Vind een winkel