Rhodes

10+
2 - 5
90 min.
2022 Utrecht
Friend groups Whole family
Strategy game
Board game

Zet koers naar RIJKDOM!

292 jaar voor Christus, de Kolossus symboliseert de welvaart van het Griekse eiland. Elke speler start met een kleine boerderij. Met jouw vers geoogste olijven, druiven, graan of geitenmelk zet je koers naar de haven. Zodra je binnen vaart, zakken de prijzen. Deze dynamische prijsvorming is één van de interactieve spelmechanismen, die je in deze soepele én strategische light expert kunt ontdekken.

Waarom is Rhodes zo leuk?

Je start als Griekse boer met een boerderij en wat scheepjes. Je kunt een monopolie-positie opbouwen in een bepaald product of juist variëren. En er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden. Uniek aan dit spel zijn “cooperatieve” elementen zoals de “gezamenlijke productie” en de prijswerking in de haven. Ook de strijd om goud en opdrachten maakt het spannend.

Een light expert? Wat betekent dat?

De light expert Rhodes is toegankelijk, heeft hoge interactie en biedt control. Je bepaalt (mede) de speelvolgorde en geluk is beperkt. Rhodes heeft een kortere spelduur dan zijn zwaardere “soortgenoten”, maar biedt diverse strategische en tactische opties. Bekijk ook de 3 leuke expertvarianten. Je hebt dus het beste van twee werelden. Rhodes is altijd spannend, komt gemakkelijk op tafel, zeker met de duidelijke aanwijzingen op het spelbord over spelopstelling en bijvoorbeeld de eindtelling. Kortom: Rhodes is leuk voor 2, 3, 4 én 5 spelers!

Een levendige haven

Eén van de unieke spelelementen is het prijsmechanisme in de haven. Je kunt de marktprijzen beïnvloeden door je schip de haven in te duwen. Hierbij heb je de keuze tussen kleinere en grotere schepen. Je kunt de prijs ook opdrijven door goederen op te kopen in de haven of heel weinig te produceren cq. niet in de vaart te brengen. Houd je van avontuurlijke spellen met schepen op een vergelijkbaar spelniveau, dan hebben we nog een tip. Het spel Navegador is ook een light expert, waarin je als 15de eeuwse Portugese ontdekkingsreiziger je eigen economische “machine” bouwt.

Vind een winkel