Root

10+
2 - 4
60 - 90 min
2022 Utrecht
2021
Friend groups Whole family
Strategy game
Board game

Root is een spel vol avontuur en oorlog waarin jullie strijden om de controle over een uitgestrekte wildernis.

De snode markiezin de Cat heeft het grote bos in beslag genomen, met de bedoeling de rijkdommen ervan te oogsten. Onder haar heerschappij hebben de vele wezens van het bos zich verenigd. Deze alliantie zal proberen haar middelen te versterken en de heerschappij van Cats te ondermijnen. Bij deze poging kan de Alliantie de hulp inroepen van de zwervende Vagabonds die zich door de gevaarlijkere bospaden kunnen bewegen. Hoewel sommigen misschien sympathiseren met de hoop en dromen van het Bondgenootschap, zijn deze zwervers oud genoeg om zich de grote roofvogels te herinneren die ooit de bossen beheersten.

Ondertussen hebben aan de rand van de regio de trotse, kibbelende Eyrie een nieuwe commandant gevonden die, naar ze hopen, hun factie zal leiden om hun oude geboorterecht te hervatten. Het toneel is klaar voor een wedstrijd die het lot van het grote bos zal bepalen. Het is aan de spelers om te beslissen welke groep uiteindelijk wortel zal schieten.

Root vertegenwoordigt de volgende stap in onze ontwikkeling van asymmetrisch ontwerp. Net als Vast: The Crystal Caverns heeft elke speler in Root unieke mogelijkheden en een andere overwinningsvoorwaarde. Nu, met behulp van prachtige, multifunctionele kaarten, is een echt asymmetrisch ontwerp nog nooit zo toegankelijk geweest.

De Cats spelen een spelletje motorbouw en logistiek terwijl ze proberen de uitgestrekte wildernis te bewaken. Door hout te verzamelen kunnen ze werkplaatsen, houtzagerijen en kazernes produceren. Ze winnen door nieuwe gebouwen en ambachten te bouwen.

De Eyrie verzamelen hun haviken om het bos terug te nemen. Ze moeten zoveel mogelijk territorium veroveren en slaapplaatsen bouwen voordat ze terugvallen in gekibbel.

De Alliantie verschuilt zich in de schaduw, rekruteert krachten en broedt samenzweringen uit. Ze beginnen langzaam en bouwen zich op naar een dramatische aanwezigheid in de late game, maar alleen als ze erin slagen de andere spelers onder controle te houden.

Ondertussen speelt de Vagabond alle kanten van het conflict voor hun eigen gewin, terwijl ze een mysterieuze zoektocht verbergen. Verken het bord, vecht tegen andere facties en werk aan het bereiken van je verborgen doel.

In Root sturen spelers het verhaal aan en de verschillen tussen elke rol creëren een ongeëvenaard niveau van interactie en herspeelbaarheid. Leder Games nodigt jou en je familie uit om de fantastische wereld van Root te verkennen!

Vind een winkel