Rovers van de Noordzee

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2019 en de Gouden Ludo

12+
2 - 4
60 min.
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2021
2019
Strategisch spel
Bordspel

Verzamel je krijgers, het is tijd om te gaan plunderen!

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, ook al val je in de handen van de Walkuren! Stel een bemanning samen en sla voorraden in. Reis daarna naar het noorden om nederzettingen te plunderen. Maak daarbij goud, ijzer en vee buit. Verzamel je krijgers, omdat het tijd is om te gaan plunderen!

Probeer indruk te maken op de hoofdman door aan het einde de meeste overwinningspunten (OP) te hebben. Overwinningspunten worden voornamelijk behaald door nederzettingen te plunderen, buit te veroveren en offers aan de hoofdman te brengen. Het spel eindigt als er of nog slechts 1 plunderveld bij de forten beschikbaar is, of als er geen Walkuren meer op het bord liggen. Ook wanneer alle offers zijn gebracht eindigt het spel.

Het einde van Rovers van de Noordzee kan op drie manieren worden ingeluid: Er is slechts één set met buit beschikbaar in één van de forten (vijf van de zes plundervelden bij de forten zijn geplunderd). Of de stapel offertegels is leeg. Of er liggen geen Walkuren meer op het bord. Zodra aan één van deze voorwaarden is voldaan, maakt de speler die aan de beurt is zijn beurt zoals gebruikelijk af. En daarna heeft elke speler nog een laatste beurt voordat het spel eindigt, inclusief de speler die één van de eindvoorwaarden bewerkstelligde.

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2019 en de Gouden Ludo 2019

Rovers van de Noordzee is één van de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2019, in de categorie Experts. Kijk hier voor een overzicht van alle prijzen en winnende spellen van dit jaar.
Het spel won ook de Gouden Ludo 2019 in de categorie Familie. Kijk hier voor een overzicht van alle prijzen en winnende spellen van dit jaar.

Vind een winkel