Sea or Shore

Duik ongekende rijkdommen op in “Sea or Shore”

8+
3 - 5
20 min.
Geen

Voor het tweede spel van de Jolly Club van 2024 duiken we de diepte in.

In het 14e Jolly Club spel reizen we reizen af naar mysterieuze eilanden, waar ongekende rijkdommen op de zeebodem liggen te wachten. Speel jij de hoogste kaart van de juiste kleur, dan is de schat van jou. Maar niets is zo simpel als het lijkt, spelers laten enkel het cijfer of de kleur van hun kaart zien: toon jij de zee of de kust? Speel de juiste kaart, bluf en duik naar de diepte. Kom jij met de meeste schatten weer bovendrijven?

In dit spel is het jouw doel om zoveel mogelijk schatten van verschillende kleuren op te duiken. Dit doe je door op het juiste moment de beste eilandkaarten te spelen. Speel slim en bedenk goed of je het eiland (cijfer) of de zee (kleur) van jouw kaart bedekt. Op deze manier probeer je de andere spelers op het verkeerde been te zetten en zo de hoogste kaart van een kleur te spelen. Als je dit lukt, win je de schatkaart van die kleur of misschien kan je zelfs een schat afpakken van een andere speler! Is er geen schatkaart in de door jouw gespeelde kleur, dan activeer je een actie die je voordeel oplevert en je kansen op andere schatten vergroot. Het spel eindigt na twee rondes en de speler met de meeste punten wint het spel.

Sea or Shore is ontworpen door Lars Jansen, bekend van het Jolly Club spel Perfect Numbers. De illustraties zijn gemaakt door Kris Lauwen, die eerder ook Cloudy Kingdom heeft geïllustreerd.

Vind een winkel