Settlement

10+
1 - 4
45 - 90 min
2023 Utrecht
2022 Utrecht
2021
Whole family
Strategy game
Board game

Hier begint je avontuur…

Lange tijd stonden deze landen bekend om hun rijkdom: overvloedige bossen, groene weiden en kristalheldere meren. Maar het gerucht verspreidt zich: het lijkt erop dat er zich daar monsters hebben gevestigd…

Een oude profetie beweert dat wie erin slaagt de meest welvarende kolonie te stichten, over deze plaatsen zal kunnen heersen. Lukt het je om je te vestigen, je dorp te ontwikkelen, de omgeving te verkennen en je stempel op de geschiedenis te drukken? Ben jij degene op wie de profetie wacht?

In Settlement heb je net een nieuw stuk land ontdekt en je beslist om er een nederzetting op te richten. Stuur je werkers op verkenning, ontgin grondstoffen, bestrijd de monsters die je nieuwe grondgebied teisteren, bouw gebouwen en burchten, verwelkom helden… En maak van jouw nederzetting een roemrijke stad!

Settlement is een leuk en vlot spelend kennerspel dat gebruikmaakt van worker placement, set collection en combo’s. Dit spel ziet er bovendien erg leuk uit dankzij grote houten monster/draken-meeples.

Vind een winkel