Skyline of the World

8+
2 - 4
60 min.
2022 Utrecht
Whole family
Strategy game
Board game

Een strategisch familiespel waarin de spelers etages bouwen. Investeer in hogere etages, probeer andere investeerders voor te zijn en wie weet bouw jij dat mooie penthouse.

Wereldgebouwen

Door etages op gunstige posities te bouwen verwerf je extra opbrengsten, die je nodig hebt om te investeren in steeds hogere etages. Maak gebruik van gebouwen van anderen om hogerop te komen, maar pas op dat je ze niet te veel middelen verschaft waardoor ze bovenop jouw etage kunnen bouwen. Anticipeer op acties van andere spelers door goed te plannen en een aantal stappen vooruit te denken. Maak gebruik van de bonuskaarten en houd je eindopdracht goed in de gaten.

Penthouse

Investeer tijdig in nieuwe etages en zorg dat je voldoende geld overhoudt om jouw etages te kunnen bouwen. Het schitterende penthouse levert je veel prestige op, maar geen inkomsten. Toch kan het verwerven van een penthouse op een strategische positie van groot belang zijn voor het vergroten van jouw overwinningskansen. Houd ondertussen je geheime eindopdracht heel goed in de gaten, want het moment van de finale van dit tactische en strategische spel komt soms heel snel. En dan moet je voorbereid zijn om je beslissende slag te slaan.

Tactisch en strategisch familiespel

Dit toegankelijke spel met relatief eenvoudige spelregels is zowel geschikt voor de hele familie als voor liefhebbers van tactische en strategische spellen. De geluksfactor is beperkt. Bij Skyline of the World komt het vooral aan op een combinatie van het volgen van een doordachte strategie en de flexibiliteit om van tactiek te veranderen als de situatie zich wijzigt. Zorg dat je het initiatief houdt!

De hoge mate van interactie en het uitgebalanceerde spelsysteem zorgen voor bijzonder veel spelplezier. Er is niet één winnende strategie. De sterke variatie in het spel en de invloed van de acties van andere spelers maken het elke keer een uitdaging om Skyline of the World te spelen en te winnen!

Vind een winkel