Split

8+
2 - 5
15 min.
2023 Utrecht
2022 Utrecht
Friend groups Whole family
Party game
Card game

Hoog, laag, links of rechts? Naar welke kant stuur je de kaart in het midden? Je raakt razendsnel door je opties heen. Tijd voor een Joker! Wie als eerste door zijn kaarten heen is, wint Split! Of verhoog de inzet en probeer de coöperatieve spel variant.

Hoe werkt het?

De deler schudt alle kaarten en geeft elke speler 7 kaarten met de afbeelding naar beneden, en pakt daarna zelf twee extra kaarten. De deler kiest de hoogste en laagste Standaardkaart uit zijn/haar eigen hand en legt die midden op tafel met de afbeelding naar boven, waarop de waarde zichtbaar is.

De speler links van de deler begint, en het spel verloopt met de klok mee. Je mag alleen een kaart neerleggen met een waarde tussen die van de kaarten van de twee Split-stapels in OF een Joker. Kun je geen kaart spelen, dan moet je het spel resetten.

De spelers mogen er vervolgens telkens als ze aan de beurt zijn voor kiezen om de middelste kaart op de linker- dan wel de rechterstapel te leggen, alvorens zelf een kaart te spelen. Wie als eerste geen kaart meer over heeft, heeft gewonnen!

Vind een winkel