The President’s speech

16+
5
45 - 75 min
2022 Utrecht
Vriendengroep
Educatief spel
Bordspel Kaartspel

Een ervaringsgericht leiderschapsspel

Het spel ‘The President’s Speech’ is een veelzijdig en ervaringsgericht leiderschapsspel. Wanneer het spel wordt gespeeld, dan zit de energie in de lucht, is het enthousiasme voelbaar en wordt menigeen heel fanatiek. Tijdens het spel train je jouw ‘veranderspieren’, leer je verschillende leiderschapsstijlen te herkennen en toe te passen en doe je een beroep op jouw creativiteit.

Ervaringsgerichte leiderschapsontwikkeling

Het spel ‘The President’s Speech’ is een vorm van ervaringsgerichte leiderschapsontwikkeling. Het is net zoals fietsen: je leert door te doen. Het spel is ontworpen vanuit de magische driehoek. De magische driehoek bestaat uit drie kernelementen: leerdoel, speldoel en gewenst gedrag.

Leiderschapsstijlen (leerdoel)

Het leerdoel richt zich op het herkennen en toepassen van verschillende leiderschapsstijlen. Door dit te trainen wordt het gemakkelijk om je leiderschapsrol uit te oefenen in een team met verschillende culturen. Maar je ontdekt ook welke leiderschapsrol bij jou past als leidinggevende of in jouw rol. Het toepassen van de juiste leiderschapsstijl zorgt ervoor dat je jouw team in beweging krijgt en dat je jouw leiderschapsrol effectief inzet. De leiderschapsstijlen die tijdens het spel ‘The President’s Speech’ aan de orde komen zijn: transactioneel, laissez-faire, autocratisch, transformationeel, en democratisch leiderschap.

Inspirerend leiderschap (speldoel)

Het speldoel richt zich op het schrijven van de winnende speech. Het gaat erom hoe je je verhaal vertelt. En je ervaart hoe je anderen daarmee kunt inspireren. Andere mensen kunnen inspireren is een belangrijke vaardigheid van een leider. En onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review toont aan hoe belangrijk het is om de juiste woorden te kiezen in je communicatie. Als je zwakke woorden gebruikt, dan zal je boodschap minder goed overkomen. En dat heeft (negatieve) gevolgen voor de mate waarin je anderen motiveert.

Vind een winkel