Tikal

10+
2 - 4
90 min.
2023 Utrecht
Friend groups
Strategy game
Board game

Tikal is het eerste spel uit de Masker Trilogie, bedacht door Michael Kiesling en Wolfgang Kramer.

Het is in 1999 uitgebracht en bekroond met de ‘Spiel Des Jahres’ prijs. 19 jaar later is Tikal terug, maar nu met 3D tempelstukken in plaats van karton!

In Tikal ontdekken spelers de jungle van Guatemala, om precies te zijn de eeuwenoude plek Tikal. De Masker Trilogie werkt met een ‘action point allowance system’. Dat betekent dat spelers in Tikal elke beurt 10 punten hebben om uit te geven aan acties. Zo kunnen ze tempels uitgraven, schatten graven, kampen bouwen, werkers verplaatsen, etc. Maar hoe verder ze een tempel uitgraven, hoe meer punten deze waard wordt, en dus ook hoe interessanter deze wordt voor andere spelers. Je kunt echter 2x per spel een tempel claimen en zo veilig stellen voor het hele spel. Maar tegen welke prijs? Daarnaast ontdek je schatten en dwing je eventueel andere spelers om schatten met je te ruilen om zo setjes te maken.

Er zijn drie momenten in het spel wanneer er punten gescoord worden, en nog een keer aan het einde van het spel. Punten worden geteld voor tempels en schatten, wie de meeste punten heeft wint! Wij geven de nieuwe editie van Tikal uit in het Nederlands.

Vind een winkel