Tour Operator

8+
2 - 4
45 - 90 min
2019
Strategisch spel
Bordspel

In Tour Operator beheer je een reisbureau. Er komen reizigers bij je binnen, en het is je doel deze zo tevreden mogelijk te maken. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want sommigen willen eerste klas vliegen, anderen willen in een VIP kamer slapen. Sommigen zijn al direct ongeduldig, maar er zijn ook reizigers die best een stapelbed in een hostel willen delen.

Om aan deze wensen te voldoen heb je de beschikking over een reisbureau, een vliegtuig en een hotel. Je kunt ongeduldige gasten kalmeren, je kunt werknemers aannemen om bepaalde taken van je over te nemen, en je moet zorgen dat je kerosine hebt, anders vlieg je helemaal nergens heen. En natuurlijk moet je je vliegtuig en hotel ook schoonhouden, want geen enkele gast wil in een kamer die nog niet is schoongemaakt!

Daarnaast hebben de reizigers ook nog verschillende wensen. Sommigen houden van natuur of cultuur, anderen willen shoppen of feesten. Zorg dat je deze wensen zo goed mogelijk matcht met de steden waar je ze naartoe vliegt. Maar hou ook je medespelers in de gaten, want elke stad kan maar één keer in het spel gescoord worden!

Wie na een aantal ronden zijn of haar reizigers het meest tevreden heeft gesteld, wint Tour Operator!

Tour Operator is taalonafhankelijk, spelregels zijn er in vijf talen waaronder het Nederlands.

Vind een winkel