Trekken als je durft

14+
3 - 9
20 min.
2021
Friend groups Whole family
Party game
Card game

Een spel waarin het aankomt op kennis, geluk en durf!

Zin in een hilarische avond? Nodig vrienden uit of speel het met je gezin. Ken jij de meeste Star Wars-personages, de meeste jungledieren of de meeste soorten pizzabeleg? Of zing je mooier dan iedereen? Misschien kun je langer op een been door de kamer huppelen? Dan is Trekken als je durft helemaal jouw spel.

Spelverloop:

Zet de grote hand in het midden. Om de beurt zijn jullie spelleider. Die plaatst de 8 strootjes in de hand zonder dat de andere spelers het zien. Nu zien alle strootjes er hetzelfde uit. Maar dat zijn ze niet!! Ze hebben allemaal een verschillende lengte. Alle spelers trekken een strootje en vergelijken de lengte ervan. Wie het kortste strootje trekt, is de klos en moet de uitdaging aangaan.

Er zijn kennisvragen, duels met de andere spelers, je handigheid en evenwicht worden getest en je kunt gewoon geluk hebben. Als je moet duelleren, doe je dat tegen de speler die het op-een-na kortste strootje trok.
Als je de uitdaging, die op het kaartje staat, succesvol afrondt, mag je de kaart wegleggen, lukt het niet, dan moet je hem houden. Wie na een aantal ronden de minste kaarten heeft, wint.

Denk jij: hier draai ik mijn hand niet voor om, dan trek jij zeker niet aan ’t kortste eindje.
Een hilarische avond heb je zeker!

Vind een winkel