Twisting Tangram

14+
1
5 - 15 min
2023 Utrecht
Experienced gamers
Puzzle game
Board game

De eeuwenoude puzzels uit China

Tangram is velen eeuwen geleden in China ontstaan en het spel bestaat uit 7 stukjes waarmee je verschillende puzzelopdrachten kunt maken uit een puzzelblad of een puzzelboekje.

Na velen eeuwen heeft het bedrijf Twisting Tangram een draai gegeven aan het spel Tangram en op de markt gebracht in houten spelvorm met een puzzelboekje met 36 puzzelopdrachten in 2 verschillende varianten.

Een houten spel met een puzzelboekje

Er is een houten spel Tangram met als naam Tangram, Twisting Tangram met puzzelboekje met 36 puzzelopdrachten en oplossingen en er is een houten spel Tangram met als naam Tangram, Twist of Tangram ook met een puzzelboekje met 36 puzzelopdrachten en oplossingen.

Beiden houten spellen Tangrams hebben verschillende puzzelopdrachten met oplossingen ten opzichte van elkaar, maar wel met dezelfde spelregels.

De puzzelopdrachten worden namelijk gemaakt zoals de puzzelopdrachten het aangeven, dus in evenbeeld, maar ook in spiegelbeeld ten opzichte van de puzzelopdrachten.

De 7 stukjes van het spel Tangram mogen maar op 1 manier gebruikt worden en mogen niet omgedraaid worden, waardoor het een hele uitdaging is om de puzzelopdrachten in evenbeeld en in spiegelbeeld te maken.

Dit komt omdat alle stukjes dezelfde vorm hebben als deze worden omgedraaid, behalve het parallellogramstukje ook wel het ruiterstukje genoemd, want als u dit stukje omdraait zult u zien dat het een andere vorm heeft.

Vind een winkel