Weerwolven van Wakkerdam

10+
8 - 18
30 min.
2023 Utrecht
Friend groups Whole family
Party game
Card game

Sinds kort wordt het dorp Wakkerdam opgeschrikt door Weerwolven! Elke nacht veranderen sommige inwoners van het dorp dankzij een mysterieuze oorzaak (mogelijk het broeikaseffect) in Weerwolven die gruwelijke moorden plegen. Burgers zullen zich moeten verenigen om uit te vinden wie van hen Weerwolven zijn, voordat het dorp haar laatste inwoners verliest…

De Weerwolven van Wakkerdam begint met een groep spelers die zich verzamelen in het denkbeeldige dorpje Wakkerdam. Elk van hen krijgt een geheime rol toegewezen, variërend van onschuldige dorpelingen tot weerwolven en andere bijzondere personages. Voor de dorpelingen is het doel van het spel om de weerwolven te ontmaskeren en te elimineren. Terwijl de weerwolven proberen het hele dorp over te nemen en alle dorpelingen te verslinden.

Zodra de nacht valt in Wakkerdam, ontwaken de weerwolven en gaan ze op zoek naar hun slachtoffers. In het geheim selecteren ze elke nacht een ongelukkige dorpeling om te verslinden. De volgende ochtend ontwaakt het dorp en ontdekken de dorpelingen de gruwelijke moord. De overlevende dorpelingen komen samen om te stemmen over wie ze denken dat de daders zijn. De spanning stijgt terwijl de discussies, beschuldigingen en verdedigingen door de lucht vliegen.

De kracht van dit rollenspel ligt in de strategieën en het bedrog die spelers gebruiken om hun rol te verbergen of anderen te misleiden. De weerwolven moeten slim opereren, zich voordoen als onschuldige dorpelingen en proberen verwarring te zaaien. Ondertussen moeten de dorpelingen waakzaam zijn en aandachtig luisteren naar de woorden en acties van hun medespelers om de weerwolven te ontmaskeren. Het is een spel van geheimen en verborgen agenda’s, waarbij elk woord en elke blik een aanwijzing kan bevatten.

Wat dit spel zo speciaal maakt, is dat het niet alleen gaat om winnen of verliezen, maar ook om de unieke ervaring en herinneringen die je samen creëert. Het lachen, de grappen, de samenzweringen en de verrassingen zullen nog lang na de speelavond worden herinnerd. En wie weet, misschien ontdek je verborgen talenten en eigenschappen van je vrienden die je nog nooit eerder had opgemerkt.

Dus nodig je vrienden uit en maak je klaar voor een spannende avond met het spel De Weerwolven van Wakkerdam. Een ding is zeker: deze ervaring zal je niet snel vergeten en zal jullie vriendschap op een hele nieuwe manier versterken.

Vind een winkel