De Dutch Open Series zijn terug op het Spellenspektakel en ze gaan opnieuw los met álle type Magic the Gathering toernooien die er bestaan. Legacy, Standard, Modern & Sealed, wat wil je nog meer? Daarnaast zijn er iedere dag veel verschillende side-events om aan mee te doen.

De inschrijvingen zijn gestart, reserveer je ticket via Dutchopenseries.nl!

Over Dutch Open Series

Met de wijzigingen in de PTQ-structuur voelden we een leegte in Nederland voor grote, high-stakes, evenementen. We wilden dit veranderen voor verbeteren van de Nederlandse Magic the Gathering gemeenschap. In 2015 zijn we begonnen met de allereerste Nederlandse Open-serie op het Spellenspektakel. Onze eerste editie heeft in het weekend ruim 420 unieke spelers gehost, met meer dan € 7.500, - in prijzen; een geweldig weekend!

Ons ultieme doel is om alle Nederlandse TO's (Tournament Organizers) te verenigen en een nationaal laddersysteem voor alle Magic-spelers in Nederland te hosten, met de Nederlandse Open-serie als centrale plek om een aantal extra punten te grinden, terwijl je strijdt voor grote prijzen.

Magic: The Gathering

Magic: The Gathering (ook wel bekend als Magic of MTG) is een ruilkaartspel (Trading Card Game, of TCG). Hoewel het spel zijn basis vindt in het fantasygenre uit de traditionele role-playing games, zijn er voor de rest weinig overeenkomsten. In het spel nemen twee (of meer) spelers het tegen elkaar op in een strijd om levenspunten. Ieder spel stelt een gevecht voor tussen krachtige "wizards" (tovenaars), ook wel "duelists" of "planeswalkers" genoemd.

Elke speler start het spel met 20 levenspunten. Door het spelen van kaarten kan de speler de andere speler schade toebrengen of in zijn spel hinderen. Het doel is de tegenstander op 0 levenspunten te krijgen, hoewel er tal van andere manieren om het spel te winnen zijn. (bron: Wikipedia)

Bekijk de site