NK Paco Ŝako

Paco Ŝako organiseert het 4e Nederlands Kampioenschap op Spellenspektakel 2021

Alweer het vierde NK voor Paco Ŝako. Na vorig jaar een online kampioenschap nu weer een echte face-to-face wedstrijd voor het vredesschaakspel Paco Ŝako. Met echte borden, echte klokken en natuurlijk de fantastisch mooie dansende Paco Ŝako stukken.

Iedereen die het spel kent is uitgenodigd om zich op te geven. Je kan nu nog Nederlands Kampoen worden zonder boeken over openingsstrategieën te lezen, die zijn er namelijk nog niet.  

Over het spel Paco Ŝako

Paco Ŝako is Esperanto voor “Vredesschaak” maar kinderen noemen het knuffelschaak. Het klinkt vredelievend; de makers van het spel hebben van het oeroude schaakspel een vreedzamere versie gemaakt. Om die reden heeft Paco Ŝako ook van PAX Nederland een Vredesduif gewonnen. 

De figuren dansen in een mooie zaal met zwart-witte vloer en jij als speler probeert zo snel mogelijk een dans te maken met de koning van de tegenspeler. Dan is het spel gewonnen en het feest geslaagd.

Na een paar potjes zul je merken dat je Paco Ŝako veel risicovoller kunt spelen dan het klassieke schaakspel. Het komt veel meer aan op het opzetten van combinaties en het doorzien van welke kettingreactie de tegenspeler probeert. Eén van onze Engelse reviewers noemde het spel ”Fun Fast & Fluid”

Hoe deelnemen?

Het kampioenschap vindt plaats op het spellenspektakel op zondag 7 november vanaf 11:00 uur in de buurt van onze stand.

Aanmelden graag vooraf per e-mail via info@pacosako.com

Inschrijving en deelname is gratis.

Wat te winnen?

1e prijs een mooi uniek bord ontworpen door Felix Albers
2e prijs de nieuwe doos met een Paco Ŝako vouwbord en stukken
3e prijs de basisdoos met Paco Ŝako stukken

Bekijk de site