Klassieker: Triominos

Ken uw klassiekers: Triominos heeft al jaren een plekje in de spelletjeskast van menig gezin. Niet zo gek ook, want sommige spellen zijn gewoon lekker tijdloos en Triominos is daar een van.

Met je opa en oma, op vakantie met het hele gezin of, zoals ik het het liefst speel, in de kroeg onder het genot van een speciaalbiertje… Vrijwel iedereen heeft weleens een potje Triominos gespeeld. Deze klassieker onder de gezelschapsspellen is een variant op het spel Domino, maar dan met driehoekige spelstenen in plaats van rechthoeken en met cijfers in plaats van puntjes.

4+
24
120 min

Zo is Colors speciaal voor kids ontworpen. De naam zegt het al: bij deze editie speel je niet met nummers, maar met kleurtjes. De XXL editie is voor de wat slechter zienden onder ons. Of als je het gewoon heel leuk vindt om met die grote bouwstenen aan de gang te gaan natuurlijk (ook hier zie ik wel weer een geinig kroegspel voor me, maar misschien is dat mijn referentiekader). Travel -ook deze naam verklapt het al- is heel handig voor als je op reis gaat. Een soort het tegenovergestelde van de XXL en lekker makkelijk mee te nemen in de koffer.

Je hebt spellen waar je eindeloze fantasie op los kunt laten. Spellen met characters, tovenaars, elfjes, dwergen. Spellen waarin je steden moet bouwen, of dierentuinen, of lapjesdekens moet samenstellen. En je hebt spellen als Triominos. Een spel waarvan de regels werden bedacht in de jaren dertig, dat voor het eerst werd uitgegeven in de jaren zestig en sindsdien, een beetje als Dimino, Yathzee, Scrabble en Rummicub, door worden gegeven van generatie op generatie. En eigenlijk altijd gewoon goed zijn. Vooral in de kroeg met een speciaalbiertje erbij.