Earth Games 

Spelmaterialen met een positieve invloed

Earth Games selecteert en ontwikkelt vernieuwende spelmaterialen en spelsoorten met een positieve invloed op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. De spelmaterialen stimuleren de verbinding met jezelf, met elkaar en met de aarde door middel van spel. Via leerkrachten, coaches, trainers, (kinder)therapeuten, orthopedagogen, ambulant begeleiders, spelbegeleiders, rt-ers, speelotheken, instellingen en andere mensen die kinderen begeleiden, komen de materialen op professionele wijze bij kinderen terecht. Ook particulieren, ouders en gezinnen kunnen bij Earth Games bestellen.

Mét elkaar in plaats van tegen elkaar

Earth Games is gespecialiseerd in coöperatieve spellen. In coöperatieve spellen speel je mét elkaar in plaats van tegen elkaar. In elk spel is er een gezamenlijk doel en de spelers werken samen om dit te bereiken. Coöperatieve spellen stimuleren belangrijke vaardigheden zoals overleggen, naar elkaar luisteren, oplossingen zoeken, delen, samenwerken en creatief denken.

Positieve invloed op gedrag en ontwikkeling

Coöperatief spel heeft een positieve invloed op het gedrag en de (sociaal-emotionele) ontwikkeling van kinderen. De coöperatieve spellen bevorderen een sfeer van veiligheid, plezier, openheid en vertrouwen. De vaardigheden die kinderen ontwikkelen door het spelen van coöperatieve spellen, worden steeds belangrijker in onze maatschappij, in het gezin, op school in het bedrijfsleven.

Binnen het onderwijs zijn de coöperatieve spellen heel goed in te zetten bij het ontwikkelen van executieve vaardigheden, bij coöperatief leren en ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden. Door coöperatieve spelvormen te spelen ervaren kinderen het belang en plezier van samenwerking.

Scholenpakket coöperatieve spellen 

Voor scholen heeft Earth Games een speciaal geselecteerd scholenpakket coöperatieve spellen. Earth Games steunt scholen met 10 % korting op dit pakket. Het scholenpakket kan worden ingezet als doorlopende leerlijn/spellijn in alle groepen van de basisschool en draagt bij aan een positief klimaat in de klas en op school. Meer lezen of bestellen: https://www.earthgames.nl/schoolpakket-cooperatieve-spellen.html. Earth Games geeft workshops, advies en informatie op het gebied van coöperatief spel aan scholen.

Spellendemo’s op Spellenspektakel 2023

Bekijk demo’s met extra grote demospellen van coöperatieve spellen van uitgeverij Sunny Games met het nieuwste spel Nocturnally en de populaire spellen Max de kat en De Geheime Gang. En maak kennis met het GROK kaartspel en het nieuwe coöperatieve inclusieve spel Uniekies, uitgegeven door Earth Games. Ontmoet de spelauteurs van Uniekies op het Spellenspektakel en vergeet vooral niet even het leuke cadeautje van Uniekies op te halen bij de stand van Earth Games!

Bezoek Earth Games 

Earth Games is op het Spellenspektakel te vinden op het Onderwijsplein. Kom gezellig langs! 

Of bezoek na het Spellenspektakel de winkel van Earth Games in Doesburg (elke donderdag t/m zaterdag van 14 tot 16:30 uur en elke 1e zondag van de maand 12 tot 17 uur). Via de homepage van de website van Earth Games kun je je opgeven voor de maandelijkse Spelspecial van Earth Games en kun je de agenda in de gaten houden voor workshops. Via de website zijn alle materialen te bekijken en te bestellen. Contact opnemen van via info@earthgames.nl of 06 45440688. Tot speels!

Bekijk de site van deze deelnemer