Keep Exploring Games

Keep Exploring Games geeft zowel zelf spellen uit als Nederlandse versies van andere spellen.

Keep Exploring Games brengt dit jaar maar liefst 5 nieuwe spellen uit. In Monuments ga je je civilisatie opbouwen aan de hand van werkers, grondstoffen, gebouwen en je eigen Monument. Elke beurt speel je een van je 10 simpele actiekaarten of neem je ze allemaal terug op hand. Als een speler zijn of haar monument af heeft gebouwd is het spel voorbij, maar de speler met de meeste overwinningspunten wint het spel.

Ice Floes & Foes is het eerste spel van Keep Exploring Games voor een jongere doelgroep vanaf 5 jaar en hun ouders. In dit ‘coin pusher’ spel wil je de jagers en vissersboten van het bord afduwen, maar de zeehonden en de walvissen er op laten liggen.

Bitoku is een expertspel dat op Essen 2021 hoge ogen gooide. In deze eurogame bewandel je vele paden om uiteindelijk zoveel mogelijk overwinningspunten te behalen. Zo kun je gaan voor kristallen, libellen, stenen, pelgrimtochten, Bitoku-kaarten, Yokai-kaarten, gebouwen of doelkaarten. Aan de hand van deck-building en dice-placement speel je elke beurt een eenvoudige actie totdat niemand er meer een kan doen, en dan eindigt de ronde. Na 4 rondes wint de speler met de meeste punten.

Luna Capital is meer een puzzelspel, waarbij je elke beurt een kaart aan je maanlandschap toevoegt, en afhankelijk van de ronde, ook 1 tot 4 gebouwentegels. De regels van aanleggen van kaarten en tegels zijn eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Ook zijn de doelen voor extra overwinningspunten elk spel anders, zodat je geen strategie kunt verzinnen die elk spel gaat werken, en zo is elk spel weer een uitdaging op zich.

Sleeping Gods, met uitbreidingen Tides of Ruin en Dungeons is de meest ambitieuze nieuwe titel voor dit jaar. In dit verhalen- en exploratiespel verplaats je je schip over de kaart, lees je uit het verhalenboek, versla je monsters, verzamel je totems en verken je de wereld. Een campagne duurt ongeveer 20 uur, en dan heb je nog slechts een klein deel van de wereld gezien. Doordat de keuzes die je in een campagne maakt leiden tot sleutelwoorden die je verzamelt, en die weer leiden tot verschillende verhalen in het verhalenboek, zijn daarna ook de delen van de wereld waar je wel geweest bent eindeloos herspeelbaar.

Keep Exploring Games zal daarnaast ook Oude Meesters meenemen om te demonstreren, en via zusterbedrijf Poke Mystery Box zal er ook een gevarieerd aanbod aan Pokemonkaarten en andere trading card games te koop zijn.

Bekijk de site van deze deelnemer