Renegade Game Studios

Renegade werd in 2014 opgericht in San Diego (Californië) door de veteraan Scott Gaeta uit de sector. Dankzij Scott’s 20-jarige ervaring kon Renegade onmiddellijk voet aan de grond krijgen, bekroonde producten uitbrengen en een nieuw tijdperk van casual games inluiden.

Scott betrad de industrie aan de kant van de detailhandel en opende in 1996 een gamewinkel. De winkel floreerde in de gouden jaren van CCG’s en breidde later uit naar mini’s en bordspellen. Van daaruit begon hij te adviseren voor Decipher, waarbij hij zijn tanden zette in populaire producten zoals de Star Wars, Star Trek en Lord of the Rings CCG’s. Scott verkocht uiteindelijk zijn winkel en werd Senior Vice President van Decipher. Jaren later stapte hij over naar Upper Deck Entertainment als Senior Director, waar hij tafelbladproducten aanpakte op basis van Yu-Gi-Oh!, DC Comics, World of Warcraft, Marvel Comics, Hello Kitty en meer.

Na een geweldige run bij beide bedrijven, besloot Scott dat het tijd was om een ​​gamebedrijf van de grond af op te bouwen. In 2010 richtte Scott samen met zijn partners Cryptozoic Entertainment op. Het bedrijf explodeerde op het toneel, met producten variërend van World of Warcraft CCG-uitbreidingen tot verschillende gelicentieerde tafelspellen. In 2014 besloot Scott het bedrijf dat hij mede heeft opgericht te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan: games van hobbykwaliteit naar de massa brengen. Scott richtte Renegade Game Studios op in 2014.

Bekijk de site van deze deelnemer