De winnaars van De Nederlandse Spellenprijs 2023 zijn bekend!

Ieder jaar kiest de jury van de Nederlandse Spellenprijs de beste Nederlandstalige spellen die in het afgelopen jaar zijn uitgebracht. Eerder maakte de jury al bekend wie de genomineerden waren in de drie categorieën. Nu weten we ook wie de winnaars zijn!

Op 6 september werd bekend welke spellen genomineerd waren voor de Nederlandse Spellenprijs. In elk van de categorieën – Familie, Kenners en Experts – maakten drie spellen kans op de winst. De jury heeft ieder spel uitvoerig getest en gekeurd. Benieuwd naar alle spellen en wat de jury er van vindt? We hebben ze hier alle negen voor je uitgelicht.

Vandaag, op 28 oktober, was het dan zo ver: we kregen te horen welke spellen zich de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2023 mogen noemen. In een intieme setting met uitgevers en genomineerden, heeft de jury het verlossende woord gegeven. Voor iedereen die er niet bij was, was het ook weer live te volgen via Youtube

8+
26
30 min.

Beste Familiespel: De Betoverde Torens

Het beste spel in de categorie Familie is het spel De Betoverde Torens van HOT Games.

Als tovenaarsleerlingen ga je de strijd aan om de legendarische Raven Toren. Gebruik je speciale krachten om de tegenstander tegen te houden en vlieg op de torens naar de overwinning!

Het spel is mooi vormgegeven en heeft een overzichtelijk spelverloop. De juiste combinatie van geluk en tactiek zijn nodig om je tegenstanders dwars te zitten en als eerste de Raven Toren te bereiken.

De andere genomineerden in de categorie Familie waren de spellen Splendor Duel en Wonder Woods.

10+
16
30 min.

Beste Kennerspel: Heat – Pedal to the metal

In een spannende race voor de titel wist Heat zijn concurrenten Wolven en Flamecraft achter zich te laten. Dit race-spel gaat met gierende banden over de finish lijn.

In het spel ben je een coureur in de jaren ’60. Je trotseert scherpe bochten, verhitte motoren en onverwachte weersinvloeden om als eerste het einde te halen.

Een prachtig spel met veel spannende elementen. Het blijft keer op keer een een nieuwe uitdaging om je auto over de finish te krijgen.

13+
14
60120 min

Beste Expertspel: Sleeping Gods

Een droom die uitkomt voor Sleeping Gods van Keep Exploring Games.

In dit campaign-spel zijn jullie met jullie schip verdwaald in een droomwereld. Avonturen, puzzels en mysteries leiden jullie verder. Weten jullie samen de weg naar huis te vinden?

Ook de andere genomineerde spellen Bitoku en Marrakesh zitten vol verhalen, puzzels en zijn prachtig vormgegeven. Helaas kan er maar een de winnaar zijn.

Speel ze allemaal op het Spellenspektakel!

Alle genomineerden zijn prachtige spellen en zeker de moeite waard om te spelen! Daarom vind je ze tijdens het Spellenspektakel 2023 allemaal in de stand van de Nederlandse Spellenprijs. Benieuwd waar je die vindt? De plattegrond voor Spellenspektakel 2023 staat nu online!