Donuts

De culinaire strijd voor 2 spelers!

8+
2
10 - 15 min
Geen

Donuts is een tactisch spel voor 2 spelers waarin je doel is om 5 donuts van jouw kleur verticaal, horizontaal of diagonaal op een rij te krijgen. Als het behalen van de overwinning eenvoudig lijkt, is elke actie essentieel om te voorkomen dat je je tegenstander een voordeel geeft. Inderdaad, je doel is om je donuts uit te lijnen zonder je tegenstander de mogelijkheid te geven het spel om te keren door zich in jouw rij te plaatsen.

Gemaakt door de bekende auteur Bruno Cathala, Donuts is een abstract spel waarin geen enkel spel hetzelfde is dankzij de 4 kleine dubbelzijdige borden die bij elke nieuwe strijd een ander speelbord vormen!

Om het spel te beginnen, schud de borden, verdeel 15 donuts aan elke speler en speel!

Elke geplaatste donut geeft de richting aan waarin de tegenstander zijn eigen donut moet plaatsen (elke ruimte op het bord is gemarkeerd met een richtingslijn). Aangezien elke beurt van de speler afhankelijk is van deze lijnen, zijn de mogelijke zetten beperkt en zo kun je de situatie omkeren, met name door jezelf tussen 2 tegenovergestelde donuts te plaatsen! De twee donuts naast degene die door de tegenstander is geplaatst, worden dan omgedraaid naar de kleur van de speler, waardoor hij ten minste drie donuts van zijn kleur op dezelfde lijn krijgt (overwinning met 5 donuts op een rij).

Donuts biedt spelers spannende, cerebrale spellen, met een goede optimalisatie en begrip van ruimte en de beperkingen van het modulaire bord. De herspeelbaarheid is eindeloos en de spellen zijn altijd kort en vol verrassingen.

Vind een winkel