Dit zijn de zes leukste kaartspellen van dit moment!

Kaartspellen bestaan natuurlijk al sinds mensenheugenis. De eerste kaartspellen werden namelijk al in de zeventiende eeuw gespeeld! Maar tegenwoordig bestaat een leuk kaartspelletje allang niet meer alleen uit klaverjassen, patience of pesten. Er zijn allerlei leuke, snelle en kleurrijke kaartspellen te koop rond de meest uiteenlopende thema’s en in allerlei moeilijkheidsgraden, leuk voor jong en oud. De nieuwste, leukste kaartspellen van dit moment hebben we voor je op een rijtje gezet.

8+
26
20 min.

Audition

In het tactische kaartspel Audition ga je aan de slag met het samenstellen van een beestachtig goed orkest. Als beroemde dirigent ben je voortdurend op zoek naar talent, maar je hebt wel sterke voorkeuren als het gaat om wie er mee mogen doen in jouw orkest. Je wilt namelijk alleen solisten of kwartetten dirigeren. In dit spel probeer je daarom de juiste muzikanten bij elkaar te zoeken. Kun jij het meest uitgebreide concert organiseren?

In dit slimme kaartspel probeer je bepaalde muzikanten te verzamelen. Uitsluitend solisten en setjes van vier muzikanten met hetzelfde nummer leveren punten op. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel!

Audition is een lekker makkelijk te leren kaartspel met eenvoudige regels, maar vol tactische mogelijkheden. Toch nog niet genoeg uitgedaagd? Het spel bevat varianten met onder andere actiekaarten om het nog uitdagender te maken.

10+
14
15 min.

Point City

Ben je gek op het kaartspel Point Salad, waarin je je eigen salade moest bouwen? Dan hebben we goed nieuws: van hetzelfde designteam is er nu Point City, een snel en leuk bouwspel voor het hele gezin. Alleen bouw je dit keer geen salade, maar je eigen stad.

Het idee van het kaartspel Point City is simpel: neem twee aangrenzende kaarten van het dynamische stadsraster en voeg ze toe aan je alsmaar verder groeiende stad. Bouw speciale algemene gebouwen om de punten van je stad te vermenigvuldigen en de beste stedenbouwkundige te worden. Er zijn meer dan 150 unieke bouwkaarten, dus je kunt elke keer dat je speelt een compleet andere stad creëren! De vrolijke vormgeving en illustraties op deze kaarten maken Point City extra leuk.

10+
35
30 min.

Tricky Badger

We gaan nog even door met het dierenthema, alleen zijn de dassen in dit spel niet boos maar tricky. In het kaartspel Tricky Badger begeven de spelers zich diep in de bossen van Midden-Europa, waar de Europese hamster en zijn natuurlijke vijand de das leven. Je bent ingeschakeld om hamsters veilig te stellen en om de das uit de buurt te houden. Verzamel dieren door slagen te winnen, maar let op dat je alleen de juiste slagen wint!

Tricky Badger is een spel in de milieuvriendelijk geproduceerde, eco-friendly Jolly Club kaartspellenlijn van Jolly Dutch, wat betekent dat het is gemaakt van FSC-materialen, biologisch afbreekbaar plastic, inkt, en hars in plaats van lijm. Ook de volledige carbon footprint wordt gecompenseerd. Leuk én goed voor het milieu! En dan hebben we het nog niet eens over de mooie, Everdell-achtige illustraties van dit spel.